Index Vakbarát Hírportál

Pert indít a népegészségügyi központ Hadházy Ákossal szemben

2022. január 7., péntek 13:54

Személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indít pert a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben.

Az NNK tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közösségi oldalán közzétett bejegyzésében az alábbiakat állította:

Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de kiperelt – és szerencsére amatőr módon kisatírozott – dokumentumok alapján.

A mondatok mellé Müller Cecília országos tiszti főorvos fényképét tette.

Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével

– olvasható a közleményben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyeinek kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján alkalmazásuk történt és történik.

Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti – olvasható az NNK közleményében. Hozzáteszik, mindezt szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt feltételezi a képviselő.

Szerintük Hadházy Ákos ezzel a magatartásával „közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti”.

Mint írják, az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett. A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos – hangsúlyozták.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt is írta, hogy az általa ismert

papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének elképesztő körülményeiről szólnak. Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz.

A bejegyzés továbbra is elérhető Hadházy Ákos Facebook-oldalán.

(Borítókép: Hadházy Ákos. Fotó: Trenka Attila / Index)

Rovatok