Index Vakbarát Hírportál

Videón az autókat rugdosó gyalogosok

2022. január 8., szombat 12:53

Autókat rugdosó gyalogosakat rögzített két személygépkocsi fedélzeti kamerája Budapesten és Sopronban is. Az, hogy melyik esetnél kinek is volt igaza, egyik helyszínen sem igazolja azt az agresszív, támadó fellépést, amiről a bpiautosok.hu közölt felvételeket. 

A videó első esete egy nevezetes fővárosi, XVI. kerületi kereszteződésben történt, ahol a felvételből az következtethető ki, hogy két gyalogos már piros jelzésen kezdi meg az átkelést, amit az elindult autók is igazolnak.

Az egyik felvételen egy Suzuki érkezik a kereszteződésbe, ami jobbra szeretne kanyarodni, és majdnem elsodorja az előrébb haladó szabálytalan gyalogost, aki lépteit szaporázva felugrik a járdára, majd a másik sétáló a nemtetszését kifejezve a jármű felé rúg egy erőteljeset.

Számomra roppant felháborító ez a szituáció, mert gyalogosként is sokat közlekedem, és rengeteg atrocitás ér… 

– írja a második videó beküldője, aki egy soproni eseménysort rögzített. Ebben a helyzetben az autós volt a szabálytalan. 

Az autó piroson indult el, már akkor megmoccant, amikor még a gyalogosátkelő zölden villogott, ami előtte engedte el keresztben a gyalogosokat. Tehát ott még pirosnak kellett lennie 

– magyarázza a látottakat a felvétel készítője. 

(via bpiautosok.hu)

Rovatok