Index Vakbarát Hírportál

Tovább nőtt a milánói szilveszteri zaklatások áldozatainak száma

2022. január 10., hétfő 15:12

Nőtt a szilveszteri milánói zaklatások áldozatainak száma: a hatóságok az eddigi öt helyett kilenc esetben vizsgálódnak szexuális támadás gyanúja miatt – közölte a nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn.

A bántalmazások szilveszter éjjel történtek a városközpontban, a híres milánói dóm előtti téren, ahol sokan búcsúztatták az óévet. Néhány esetről felvétel is készült. Az áldozatok mind fiatal nők, köztük két német turista; egyikük részletesen is beszámolt a történtekről.

Állítása szerint egy harmincfős, arabul beszélő férfiakból álló tömeg támadta meg őket. Az egyik nő azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik. 

A beszámolók szerint egy másik áldozatnak részben még a ruháját is letépték a molesztálók.

Giuseppe Sala milánói polgármester elítélte az esetet, aláhúzva, hogy a történtek méltatlanok a városhoz.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(via MTI)

Rovatok