Index Vakbarát Hírportál

Összeállna az ellenzékkel Gattyán György

2022. január 10., hétfő 10:52

Nyílt levelet küldött az ellenzéki összefogásnak Gattyán György. A milliárdos üzletember – aki nemrégiben jelentette be pártjának alapítását – a kormányváltás érdekében hajlandó lenne együttműködni, ezért felajánlotta segítségét az ellenzéknek.

November végén jelentette be az ország egyik leggazdagabb embere, hogy elindulna a 2022-es országgyűlési választásokon. A milliárdos üzletember pártot is alapított erre a célra Megoldás Mozgalom néven, ami az ország digitalizációját tűzte a zászlajára mint megvalósítani kívánt programot. 

A politikai programról és Gattyán György közéleti szerepvállalásáról a vele készült decemberi interjúnkban már olvashattak. 

Most ismét jelentkezett a politikai babérokra törő üzletember, aki egy nyílt levelet írt az ellenzéki pártok vezetőinek. Ebben Gattyán György úgy fogalmaz, hogy az ő célja a kormányváltás „biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása”, ennek érdekében pedig felajánlja a segítségét minden kormányváltó erőnek, amennyiben elfogadják az általa javasolt programpontokat. 

A milliárdos-politikus javaslatot tesz

Gattyán György határidőt is szabott a pártvezetőknek, január 17-ig kell kezdeményezniük a tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal az együttműködés érdekében. Az nem derül ki a nyílt levélből, hogy amennyiben lejár a határidő, úgy mi fog történni. 

(Borítókép: Gattyán György. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok