Index Vakbarát Hírportál

Duális képzés indul egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoportnál

2022. január 11., kedd 16:39

Duális képzés keretében a diákok olyan munkahelyen tudnak szakmát elsajátítani, ahol többségben megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. Csömöri úti telephelyén, ahol a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása és a duális szakképzés egy helyen valósul meg – írja az MTI.

2010–ben a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása Magyarországon az egyik legalacsonyabb volt az Európai Unión belül. Az elmúlt évtizedben csaknem 30 százalékkal nőtt a hazai foglalkoztatási ráta, ezen belül a megváltozott munkaképességűeké 150 százalékkal.

– mondta Fülöp Attila. Az államtitkár hozzátette: mára nemcsak emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának aránya, hanem az őket foglalkoztató cégcsoport duális képzést is tudott indítani.

A KÉZMŰ Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató cégcsoportja, 13 üzletágban 10 ezer embernek ad munkát. A vállalat több üzletágban is piacvezető, egyebek mellett a varrás területén. Mivel egyre több a megrendelés, de egyre kevesebb a szakképesítéssel rendelkező munkavállaló, ezért kötöttek megállapodást a Budapesti Szakképzési Centrummal a duális képzés megvalósításáról - mondta Csizi Péter, a KÉZMŰ-, ERFO-, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Rovatok