Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az interneten kannabiszmagot rendelő férfi ellen

2022. január 11., kedd 16:36

Egy 34 éves szécsényi férfi többször a világhálón rendelt vadkendermagot, amelyeket a hatóságok közbelépése miatt nem kapott meg. A második próbálkozása után vádat emelte ellenne – tudatta a Nógrád Megyei Főügyészség.

A férfi 2021 februárjában egy internetes webáruházból 120 euróért rendelt tíz kannabiszmagot. A nevére és címére küldött csomag ugyan beérkezett Magyarországra, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai zárolták, majd a rendőrség lefoglalta. Mivel nem kapta meg a küldeményt, a férfi márciusban újabb tíz magot rendelt a cégtől, ám a hatóság ismét közbelépett, így a vásárlás ezúttal sem sikerült.

A húsz magból optimális körülmények között akár 18 darab THC-tartalmú kendernövény is nevelhető lett volna. A THC azonban kábítószernek minősül, így a növény termesztése büntetendő.

Az ügyészség a férfi ellen kábítószer birtoklásának előkészülete miatt emelt vádat, indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki, a kendernövény magjait kobozza el, valamint kötelezze őt a közel 210 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

(via Nógrád Megyei Főügyészség)

Rovatok