Index Vakbarát Hírportál

Fogvacogtató hideg érkezik

2022. január 11., kedd 15:13

Kedd estig fokozatosan terjeszkedik nyugat felé a vastagabb, zártabb felhőtakaró, az északnyugati, valamint az északi megyékben pedig továbbra is lesznek derültebb, naposabb tájak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint főleg az ország délkeleti részén több helyen is havazás vagy hószállingózás lehetséges. Az ország nagy részén élénk, erős lesz az északi, északkeleti szél, míg a nyugati tájakon és az északkeleti harmadban viharos lökések is kísérhetik, a Tiszántúlon pedig hófúvásra lehet számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és 4 fok között alakul, késő estére pedig 0 és mínusz 9 fok közti idő lehet.

Estére északkelet, valamint észak felől mindenhol gyorsan csökken majd a felhőzet. A déli, délnyugati tájakon később, hajnalban azonban már ott is derült vagy gyengén felhős időre van kilátás.

Az esti órákban a déli vidékeken fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, jelentős csapadék később már sehol sem várható. Nagy területen lesz élénk vagy erős az északi, északkeleti szél, a légmozgás az éjszaka második felében veszít majd erejéből.

A Tiszántúlon helyenként előfordulhat hófúvás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –5 és –12 fok között várható, de a kevésbé szeles, havas tájakon, illetve a fagyzugokban ennél jóval hidegebb is előfordulhat, akár –15 fok alá is hűlhet a levegő.

(Borítókép: Chicagói hideg 2007. február 5-én. Fotó: Scott Olson / Getty Images Hungary)

Rovatok