Index Vakbarát Hírportál

Szombattól megszűnik a 224-es buszjárat

2022. január 12., szerda 19:15

Január 22. szombattól nem közlekedik a 224-es buszjárat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azonban a járathoz kapcsolódó támogatási szerződés megszűnése után is biztosítja számos áruház, szociális intézmény, valamint lakóterület gyors és kényelmes megközelíthetőségét Újpalota és Rákospalota térségében – közölte a közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 224-es járat helyett az új 125B busszal lehet eljutni a fóti Auchan Áruházhoz, az Észak-pesti Kórház pedig hétköznapokon az új 231B járattal érhető el.

A 125B jelzésű járatról úgy tájékoztattak: Fót, Auchan Áruház elérését a Bosnyák tértől a Hulladékhasznosító Mű megállóhelyig a 125-ös buszjárat vonalán, majd a Felsőkert utcán keresztül közlekedő 125B járat biztosítja mindennap 10 és 15 óra között 60 percenként, ezenkívül kora reggel és késő este további néhány indulással.

Kitértek arra is, hogy Újpalota és a fóti áruházi terület között a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, valamint a 296A járatokról a Hubay Jenő téren az új 125B járatra átszállva lehet utazni.

Az Asia Center és a Pólus Center az üzleti partnerek döntése miatt a Nyírpalota úti, illetve a Sárfű utcai megállóktól gyalog közelíthetők meg – ismertették.

A kommünikében a másik új járatról azt írták: az Észak-pesti Kórház megállót a szakrendelő nyitva tartásához igazodó üzemidőben közlekedő 231B autóbusz szolgálja ki. Az új járat az Örs vezér tere M+H végállomás felé a Bánkút utcától a Vasutastelep utca – Széchenyi út – Őrjárat utca útvonalon éri el a Szent Korona útját, ezért nem érinti a Kolozsvár utca megállót.

Helyette a 973-as busz Vasutastelep utca megállójában és a 224-es busz Észak-pesti Kórház megállójában áll meg, egyebekben a 231-es busz útvonalán halad. A 231B járat hétköznapokon körülbelül 8.30 és 19 óra között közlekedik a 231-es járattal megegyező követési idővel – olvasható a kommünikében.

A BKK szerint a járat elindításával biztosítható, hogy az Örs vezér tere felé a reggeli csúcsidőben nem lesz hosszabb a menetidő a szakrendelőhöz való betérés miatt. Az Örs vezér tere felé a 231B járat üzemidejében nem közlekedik a 231-es busz, így a Kolozsvár utca megállóban hétköznap csak a reggeli és az esti időszakban, valamint hétvégén lehet felszállni a 231-es járatra. Rákospalota felé minden időszakban a 231-es járat közlekedik változatlan útvonalon.

Rovatok