Index Vakbarát Hírportál

Eljött, amit nem akartunk, –20 Celsius-fok lehet

2022. január 12., szerda 06:35

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. Az északi és északnyugati tájak fölé szakadozott, oszladozó felhősáv érkezhet az esti órákban, az északi, északkeleti irányú szelet pedig nagy területen élénk, néhol erős lökések kísérik, a Tiszántúlon ekkor még hófúvás is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A prognózis szerint a légmozgás estére mindenhol mérséklődik majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és 3 fok között várható, de a kevésbé szeles, hófödte tiszántúli tájakon ennél alacsonyabb érték is lehetséges. 

Késő estére várhatóan a levegő 0 és mínusz 10 fok közé hűl le, a szélcsendes, hóval borított tájakon viszont még ennél is hidegebb lehet, míg csütörtök hajnalban néhol

mínusz 20 fokig is lehűlhet a levegő az ország délkeleti részein.

Az orvosmeteorológia jelentése szerint szerdán nem lesz front a térségünkben, ugyanakkor a hideg és igencsak fagyos reggeli idő miatt a kopásos ízületi fájdalmak ismételten felerősödhetnek.

Mindemellett előfordulhatnak fejfájás, izom- és hasi görcsök, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és alvászavarok is, a szelesebb tájakon élők pedig ingerlékenységet, nyugtalanságot, valamint erős fejfájást is tapasztalhatnak.

(MTI)

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok