Index Vakbarát Hírportál

Büntetőfékezés miatt történt baleset, tíz kilométeres a kocsisor az M7-esen

2022. január 14., péntek 19:38 | aznap frissítve

Büntetőfékezés miatt történt baleset, és emiatt alakult ki több kilométeres torlódás péntek délután az M7-es autópályán Tárnoknál – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

Közleményük szerint az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 23-as kilométernél ütközött össze két autó. A baleseti helyszínelés csaknem három órán át tartott.

Még most is mintegy 10 kilométeres a kocsisor 

– emelték ki, megjegyezve: a péntek délutáni csúcs miatt várhatóan hosszabb idő alatt szűnik csak meg a torlódás. A közútkezelő közleménye szerint a büntetőfékező jármű sofőrje elhagyta a helyszínt.

Emlékeztettek, hogy szerdán tettek közzé Instagram-oldalukon egy néhány nappal korábbi büntetőfékezésről készült felvételt az M1–M7 közös bevezető szakaszán. Abból a videóból is jól látszik, mennyire balesetveszélyesek ezek a helyzetek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI megkeresésére azt közölte: a balesetben senki sem sérült meg.

Később a BRFK is megerősítette, hogy a gyanú szerint valóban büntetőfékezés történt, és a fékező elhagyta a helyszínt. A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indít eljárást – közölték.

Rovatok