Index Vakbarát Hírportál

A gázolástól sem riadt vissza a tolvaj, miután lebukott

2022. január 14., péntek 08:28

Lopni akart egy budapesti telephelyről egy férfi, de szándékát észrevették, és amikor szökni próbált a helyszínről, autójával elsodorta az egyik ott dolgozó személyt. Később kiderült, hogy a gázolónak sosem volt jogosítványa, illetve el is tiltották az autóvezetéstől – tájékoztat róla a rendőrség portálja.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy autós 2022. január 7-én 12 óra 20 perckor valószínűleg lopási szándékkal behajtott egy XVIII. kerületi telephelyre. Azonban észrevették, és a telephely egyik munkatársa vissza akarta tartani a férfit, aki ezt látva, sietősen autóba ült, majd elindult, és elütötte az előtte álló férfit, ezután pedig megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyomozói 2022. január 10-én megtalálták az autót és kerepesi lakcímén a feltételezett elkövetőt is elfogták. A 21 éves K. Miklós beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy a férfinak sosem volt jogosítványa, és a járművezetéstől is eltiltották; ezek miatt felelősségét külön eljárásban vizsgálják, továbbá a lopás körülményeinek tisztázása is folyamatban van. 

(via Police.hu)

Rovatok