Index Vakbarát Hírportál

Gattyán György: Ha támogatok valamit, jó fej vagyok, ha nem, akkor pornópápa

2022. január 14., péntek 20:26

A Megoldás Mozgalom elnöke szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák részletes programjukat, viszont még várják a képviselőjelöltek jelentkezését. A választási versenybe nemrég beszállt milliárdos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt.

Gattyán György tudomásul veszi az őt eddig ért kritikákat és nyugodtan dolgozik tovább csapatával. A Megoldás Mozgalom (MM) elnöke arra kérdésre, hogy nem hátrány-e az, hogy az elmúlt évtizedekben honnan szerezte a pénzét, azt mondta, hogy a bírálók azt sem tudják, miként működik az ő üzlete, amely teljesen törvényes. A kritikák mellett említette azt is, hogy amikor támogatóként jelenik, akkor ő a jó fej milliárdos, amikor nem támogat valamit, akkor ő pornópápa.

Ugyanakkor Gattyán korábbi nyílt levele szerinte mindenkihez szólt, közte az ellenzéki pártokhoz is. Az általa javasolt 5 pont elfogadása lenne a tárgyalási alap, hogy egyáltalán egymással elkezdjenek beszélgetni. Gattyánék azt hiányolják, hogy az ellenzéki programban például nem világos, miként szüntetnék meg a drága állam fenntartását. Ennek lehetne egyik megoldása az általa javasolt digitalizáció, ami komoly bevételt jelentene az államkasszának.

Gattyán szerint a választás tétje, hogy ugyanazok az erők maradnak-e hatalmon április után, akik az elmúlt 30 évben végig itt voltak, vagy egy teljesen új, civil alapon szerveződő mozgalomra voksolnak az emberek, amely egy szolgáltató államot akar létrehozni.

Kérdésre válaszolva, hogy egy kormányközeli céggel üzletelt azt mondta az MM elnöke, hogy egy domain nevet adtak csak el, minimális összegért. Őt az lepi meg, hogy az ország kettészakad, amikor valakinek le kell tennie a voksát az egyik, vagy a másik oldal mellett.

Durva beavatkozásnak tartja a versenyszférába azt a kormánydöntést, amely visszaállítaná hat alapélelmiszer árát a tavaly októberi szintre. Gattyán szerint vállalhatatlan az is, ahogyan Orbán Viktor megosztja az országot például a pedofil törvény kapcsán.

Mind Orbán Viktor, mind Márki-Zay Péter tehetséges politikus, de mindkét oldalon vannak működési hibák. A mozgalom jelöltjeinek számát növelni szeretnék, a 106 képviselőjelölti helyre is várnak még jelölteket. Gattyán maga akarja meghallgatni a jelölteket és eldönti, hogy alkalmasak-e a feladatra. Nem politizálni akarnak, hanem egy-egy közösséget szolgálni.

(Borítókép: Gattyán György. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok