Index Vakbarát Hírportál

Meglopta a börtönőr a lecsukott rabot

2022. január 15., szombat 09:35

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka feljelentést tett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen, miután eltűnt 250 ezer forint értékű euró az egyik fogvatartott leadott pénzéből a Nagy Ignác utcai Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tavaly karácsonykor.

Úgy tudni, az intézet egyik raktárosa fedezte fel a hiányt, és jelezte december 28-án. A börtön vezetése gyorsan az ügy végére akart járni, így még aznap délutánra berendelték, majd kikérdezték az intézmény dolgozóit. A raportra hívott személyekkel tudatták, hogy ha az eltűnt pénz nem kerül elő, akkor búcsút mondhatnak a fegyverpénznek, és felfüggesztéseket is kilátásba helyeztek. Ez eredményesnek bizonyult, mert az egyik dolgozó bevitette a pénzt egy családtagjával, ám azt nem tudni, hogy valóban ő volt-e a tolvaj.

A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megerősítette, és elmondták, hogy mivel folyamatban lévő ügyről van szó, többet nem is mondhatnak. A Központi Nyomozó Főügyészséget arról informált, hogy a lopás vétsége miatt 2022. január 5-én elrendelt nyomozásban gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Dr. Bagó Ottó ügyvéd kifejtette, hogy ha az eltűnt pénz előkerült, a lopás akkor is megtörtént, annak beismerése pedig korlátlan enyhítő körülményként vehető tekintetbe – írja a Blikk.

Rovatok