Index Vakbarát Hírportál

A vártnál előbb javult az idő, több megyében is visszavonták a riasztást

2022. január 17., hétfő 17:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban széllökés veszélye miatt kiadott riasztást Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Veszprém megye területén.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy Budapest mellett Pest, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében volt érvényben másodfokú riasztás, mert ezeken a területeken viharos erejű széllökésekre lehetett számítani.

A Dunántúlon, a Duna–Tisza közén, illetve a Zemplén térségében az északnyugati, északi szelet a késő esti, éjszakai órákban még több helyen viharos, 60-80 kilométer/órás, eleinte a Dunántúl középső tájain esetleg 80-90 kilométer/óra körüli lökések kísérhetik. A szél fokozatosan veszít erejéből, kedd hajnalra már főként csak a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál lehet helyenként hasonló erejű szélre számítani. Kedden a Dunántúlon, a Duna–Tisza közén már jellemzően csak a viharosközeli fokozatot érik el a legerősebb lökések a nap első felében.

Ha reggel óta fáj a feje, és ízületi panaszai vannak, ne csodálkozzon, mert hidegfronti hatás érvényesül, emellett az erős szél várhatóan ingerlékenységet, nyugtalanságot és alvászavart is okozhat – tudható meg az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

(via OMSZ, Időkép)

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok