Index Vakbarát Hírportál

Két ellenzéki polgármester már megtalálta a kiutat, hogy ne kelljen felvennie a fizetésemelését

2022. január 22., szombat 10:07

Az Országgyűlés által elfogadott döntés, amely szerint a polgármesterek fizetése jelentősen emelkedik, január 1-jén lépett életbe. A parlament döntése alapján az átlagos béremelés 30 százalék, csakhogy amíg az 5000 fő alatti településeken az emelést központi forrásból támogatja a költségvetés, addig a nagyobb településeknek ezt a saját költségvetésükből kigazdálkodni.

Ezzel kapcsolatban kérdezte korábban az Index Gémesi Györgyöt, Gödöllő, Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár, Péterffy Attilát, Pécs, László Imrét, a XI. kerület és Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét.

Péterffy Attila akkor azt mondta, nem tartja egyenes lépésnek, hogy a kormány ismét önhatalmúlag rendelkezik az önkormányzatok vagyonával, forrásaival, de megkeresi annak a lehetőségét, hogy ne kelljen igénybe vennie a megemelt polgármesteri javadalmazását.

Nos, úgy tűnik, már meg is találta.

Ha akarom, ha nem, meg kell kapnom a fizetésemelést, viszont én ezt az összeget visszaadom a költségvetésnek, azért, mert ahhoz, hogy fennmaradhassanak az intézményeink, az ott dolgozók bérét is fizetni kell

– mondta már az ATV-nek  Péterffy Attila, de mellette  a kormánypárti és az ellenzéki képviselők sem költik magukra a többletpénzt, akiknek a fizetése a minimálbéremelés miatt emelkedik.

Nemény András, Szombathely ellenzéki polgármestere sem tart igényt a törvény által előírt fizetésemelésre, mondván, az elvonások miatt már így is súlyos gazdasági helyzetben van a város.

Arra kértem a szombathelyi önkormányzatot, hogy ne kelljen felvenni ezt a fizetésemelést, és amennyiben mégis kikényszeríti a kormányhivatal, akkor jótékonysági célra fordítom

– így  Nemény András.

(atv.hu)

(Borítókép: Nemény András, Szombathely polgármestere. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok