Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: A Fidesz ellőtte a puskaporát

2022. január 22., szombat 17:09

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán azt fejtegette, hogy vajon miért számít a többség az áprilisi választásokon a Fidesz győzelmére. A politikus úgy véli, erre több logikus magyarázat is van, de ő bízik az ellenzék sikerét előrevetítő közvélemény-kutatásokban.

Miközben a közvélemény-kutatások a mi előnyünket mérik, az emberek többsége mégis Fidesz-győzelemre számít. Ennek a jelenségnek a magyarázata lehet, hogy az óriási állami pénzköltések, a mindenhonnan ömlő kormányzati propaganda csalja meg a választók érzékeit – közölte Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint emellett van egy másik logikus magyarázat is a téves feltételezésekre. Ez pedig nem más, mint hogy a Fidesz „krumpliosztással, buszoztatással, tömeges átjelentkezéssel, szavazatvásárlással próbál majd szavazatokat szerezni”.

Azonban szeretnék mindenkit megnyugtatni. A Fidesz ellőtte a puskaporát, és még így sem tudta átvenni a vezetést a kutatásokban. Illetve jó hír, hogy az Európai Parlamentben 60 képviselő sürgeti a tavaszi országgyűlési választások fokozott ellenőrzését. Minden szavazókörben ott leszünk, nemzetközi megfigyelők fogják kísérni Orbán minden lépését

– írta Márki-Zay Péter, hozzátéve, hogy a választás így sem lesz kiegyenlített, mert a Fidesz hatalmas anyagi előnnyel rendelkezik, és „a választás szabályait is magukra szabták”.

(Borítókép: Márki-Zay Péter 2022. január 5-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok