Index Vakbarát Hírportál

A Gattyán-párt alelnöke: Ennyi erővel az is a kormányt támogatja, aki belép egy Mészáros-szállodába

2022. január 27., csütörtök 08:08 | aznap frissítve

Huszár Viktor a Városháza-ügyről és a Megoldás Mozgalomról is beszélt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Huszár Viktor üzletember neve is felmerült a Városháza-üggyel összefüggésben. Gattyán György pártjának, a Megoldás Mozgalomnak a digitalizációért felelős alelnöke egy interjúban leszögezte, hogy

Rahimkulov urat régi baráti kapcsolaton keresztül ismertem meg, amiből üzleti kapcsolat is lett. Azért is nehéz értelmeznem a főpolgármester úr szavait, mert 2021. szeptember 24-én a főépítész, Erő Zoltán úr meghívására jártam utoljára a Városházán ingatlanfejlesztőként, szakmai interjún. A főváros különböző szakmai csapataival nagyon jó kapcsolatban vagyok, és bár az átalakuló városrészekkel kapcsolatban sok mindenről, elsősorban a barnamezős fejlesztésekről beszéltünk, a Városháza soha nem került szóba. Ezekre a beszélgetésekre Huszár Viktorként mentem el, nem valakinek a képviselőjeként.

Huszár Viktor hangsúlyozta, hogy „Karácsony Gergely nem mond igazat. Engem nem ismer, én sem ismerem őt, soha nem találkoztunk”.

Arra a felvetésre, hogy megkérdezte-e a Rahimkulov-családot arról, hogy mi történt, elmondta:

Nem kellett megkérdezni, üzlettársak vagyunk, elmondták maguktól, hogy többeknek – nem csak nekik – eladási szándékkal a Városházát felkínálták. Nem érdekelt, és nem is kérdeztem, hogy erről kivel és hol tárgyaltak.

Huszár Viktor arról is beszélt a hvg360-nak adott interjújában, hogy a Gattyán-pártnak vannak-e kormányzati kapcsolatai, miközben egy NER-közelinek nevezett magántőkealap 900 millió forinttal szállt be az egyik vállalkozásukba.

Cégcsoportunk bevételének ez egy nagyon marginális része. Felfoghatatlan, hogy azért NER-eznek minket, mert egy, a becslések szerint majd' hárommilliárd forintot érő cégből 900 millió forintért tulajdonrészt adunk. Több befektetővel tárgyaltunk, köztük külföldiekkel is. Végül a cégcsoport egy számunkra akkor ismeretlen tulajdonosi körrel állapodott meg. Ezzel az erővel, aki belép egy Mészáros-szállodába vagy egy Tiborcz-féle étterembe, az is a kormányt támogatja.

A Gattyán Györggyel készült interjúnkat itt olvashatja.

(Borítókép: Huszár Viktor 2021. június 8-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok