Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztetést adtak ki, de mindenki élvezni fogja a mai napot

2022. január 27., csütörtök 06:10 | aznap frissítve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint megnövekszik az ország felett a felhőzet, napközben néhány órás szűrt napsütés valószínű – kivétel a keleti vidékeken, ahol viszont zárt maradhat a felhőtakaró.

Ott zúzmarás köd is előfordulhat, illetve hószállingózás, gyenge hóesés sem kizárt. A délnyugati tájak kivételével nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések a fokozatosan délnyugatira forduló szelet, írják.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 Celsius-fok között alakul,

az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő este többnyire 5 és +4 Celsius-fok közötti értékeket mérhetnek, a gyengébben felhős, kevésbé szeles vidékeken lesz a hidegebb.

A meteorológiai szolgálat tartós, sűrű köd miatt figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a többi területen veszélyes, vagy szélsőséges időjárási jelenség nem várható ma.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, kezdetben a melegfronti tünetek kerülhetnek előtérbe, így az érzékenyek körében migrén, gyulladásos jellegű ízületi panaszok, dekoncentráltság, fáradtság, alvászavar, rosszullét is jelentkezhet, erről már az Időkép ír. 

Ezt követően kora estétől már hidegfronti tünetekre kell készülni, emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás fordulhat elő. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

via omsz/idokep

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok