Index Vakbarát Hírportál

Nem indul a választásokon a Volner Párt

2022. január 31., hétfő 16:04

Bejelentette a visszalépését az egyszemélyes Volner Párt, arra hivatkozva, hogy mivel nem érik el a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot, ezzel csak „a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné” – közölte az MTI-nek küldött sajtóközleményében a párt.

A közlemény szerint ugyan „a párt további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás”, de végül úgy döntöttek:

A hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett.

Volner János a korábbi Jobbikos politikusoktól, Varga-Damm Andreától, Toroczkai Lászlótól és Bencsik Jánostól azt kéri, hogy kövessék a Volner Párt példáját:

Arra kérlek benneteket, ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik alapító nyilatkozatának szelleméhez, és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!

Mint a közleményben írják, ugyan a támogatottságuk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges öt százalékot. Ezért

Ebből kiindulva azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon.

Alig több mint egy éve jelentette be nyilvánosan megalapítását a  Volner Párt. Elsődleges feladatuknak a haza megvédését tekintik  „a  kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól .

Rovatok