Index Vakbarát Hírportál

Február 15-éig lehet jelentkezni egyetemre

2022. február 1., kedd 21:44

Február 15-éig lehet jelentkezni a felvi.hu-n elérhető e-felvételi rendszeren keresztül az ősszel induló alap-, illetve mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban részletes információk olvashatók a választható képzésekről és a jelentkezésről is, amely a felvi.hu-n már bővített formában is elérhető a hivatalos kiegészítéssel.

A felsőoktatási intézmények a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében pontosították a decemberben közzétett adatok egy részét az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően, és új szakokat is meghirdettek – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján.

Hozzáteszik: az érdeklődőket pontszámító kalkulátor és kisfilmek is segítik a jelentkezésben a felvi.hu honlapon.

A meghirdetett képzésekre a felvi.hu E-felvételi menüpontjában lehet jelentkezni február 15-éig.

A diákoknak a jelentkezésüket február 20-áig kell benyújtaniuk ügyfélkapuval vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

A kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje is február 15. Ezt olyanoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több, de legfeljebb hat képzésre jelentkeznek.

A hazai felsőoktatási intézmények rangsorát még novemberben tették közzéA felmérés annak alapján ítélte meg az egyetemeket, hogy milyen tudományos fokozatokkal rendelkeznek az oktatóik, valamint hogy mely intézményeket választják a legnagyobb arányban a legjobb érettségit produkáló diákok.

A legjobb tízbe az alábbi intézmények kerültek be:

Rovatok