Index Vakbarát Hírportál

Kisebb lázadás az I. kerületben, „Hókuszpók” is előkerült

2022. február 2., szerda 14:49 | aznap frissítve

Megakadályozzák, hogy a Gellért-hegy lábánál, a Mészáros utca mellett turistabusz-parkoló épülhessen. Fürjes Balázs államtitkár közösségi oldalán jelentette be, hogy Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester és Böröcz László budai és belvárosi képviselőjelölt társaságában tegnap találkozott a Naphegy környékén élő érintettekkel, akik

megüzenték: nem kérnek a baloldali városvezetés rossz ötletéből!

Amint arról korábban beszámoltunk, A Naphegyért Összefogás civil szervezet kifogása szerint az I. kerületi önkormányzat a MÁV területének rozsdaövezetébe tervezte elhelyezni azt a 62 állásos, napi több száz busz fogadására alkalmas turistabusz-pályaudvart, amely – álláspontjuk szerint – jelentősen rontotta volna a közelben lakók életminőségét.

A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár felidézte a Budavári Önkormányzat korábbi javaslatát, amely szerint a budai Várba érkező turistabuszok a Vérmezőnél állomásozó Volán-buszokkal együtt költöztek volna a Mészáros utcába. Erre a tervre reagálva üzente meg V. Naszályi Márta polgármesternek és a buszparkoló előkészítéséért felelős Csobánczy „Hókuszpók” Gábor alpolgármesternek: felejtsék el a buszparkoló rossz tervét!

Fürjes Balázs bejegyzésére reagálva az Indexnek a kerület polgármestere jelezte, hogy a Mészáros utcai buszparkoló továbbra sincs napirenden. 

Fürjesék ismét egy nem létező probléma ellen küzdenek

– közölte V. Naszályi Márta. Ennek igazolására az önkormányzat tavaly decemberben írt posztját ajánlotta elolvasásra, amelyben egyebek mellett az áll, hogy ugyan szóbeszéd tárgyává vált a Mészáros utcai buszparkoló, és olyan állítások kezdtek terjedni, amelyek szerint a Budavári Önkormányzat újraindítja a felfüggesztett projektet, de ezeket a kerület vezetése határozottan cáfolja:

az Önkormányzat nem tervezi napirendre venni a kérdést.

Az lehetett szerintük a szóbeszéd alapja, hogy a Gellért-hegyi sikló építése kapcsán az önkormányzat nem engedélyezte buszparkoló kialakítását a Tabánban. Az I. kerület vezetése már tavaly azt hangsúlyozta, hogy a turistabuszok elhelyezését nem a turisztikai csomópontokon kell megoldani.

Fürjes Balázs most közölt álláspontja ezzel egybevág: a buszoknak Budán és Pesten egyaránt a belvárosi látványosságoktól nagyobb távolságra, az eleve nagy és forgalmas közlekedési csomópontok mentén kell parkolniuk.

(Borítókép: Fürjes Balázs / Facebook)

Rovatok