Index Vakbarát Hírportál

Völner-ügy: az ügyészség nyomozás nélkül visszautasította a DK feljelentését

2022. február 2., szerda 12:16

A párt nem lepődött meg a történteken, panasszal él a mulasztó ügyészek ellen.

Mint azt korábban megírtuk, a DK még január elején tett feljelentést a Völner-ügyben eljáró ügyész ellen. Álláspontjuk szerint az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe, egyértelműen felveti a hivatali kötelesség megszegésének gyanúját, valamint a politikai befolyásolás lehetőségét.

Nem meglepő módon feljelentésünket a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozás nélkül visszadobta

– közölte Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Panaszt nyújtanak be

A párt szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség határozata törvénysértő, ezért panaszt nyújtanak be a feljelentés visszautasítása ellen, és arra kérik az ügyben eljáró szerveket, hogy utasítsák a nyomozó ügyészséget a nyomozás lefolytatására.

Nem lehetséges az, hogy a rendszerváltás utáni időszak egyik legnagyobb politikai és korrupciós botrányának főszereplője, az ügyészséggel együtt nem működő Völner Pál úgy járkálhasson továbbra is szabadon, és szavazzon az Országgyűlésben a magyarok millióit érintő kérdésekben, mintha mi sem történt volna

– olvasható a DK közleményében.

Mint ismert, tavaly december elején közölte a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A fideszes politikus még aznap lemondott az államtitkári posztjáról. A gyanú szerint Völner Pál több alkalommal is kenőpénzt, vagyis több millió forintot fogadhatott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül.

(Borítókép: Völner Pál. Fotó:  Soós Lajos / MTI)

Rovatok