Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy családi ház melléképülete Hévízen, egy ember meghalt

2022. február 3., csütörtök 20:19

Meghalt egy férfi, miután tűz ütött ki a családi házuk melléképületében csütörtök kora este. A tűzoltók a tüzet megállították, így az a házra már nem terjedt tovább.

Csütörtök kora este, tizenhét órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Hévízen, a Budai Nagy Antal utcában kigyulladt egy lakott melléképület, egy ember meghalt – írja a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közleményükben.

A helyszínre néhány perc alatt ért oda három járművel tizenöt hivatásos, két járművel pedig hét önkéntes tűzoltó, és oltani kezdték a teljes terjedelmében égő harminc négyzetméteres melléképületet.

A tűzoltók egy embert hoztak ki az égő épületből, de az életét már nem lehetett megmenteni. A lángok közül egy gázpalackot is kihoztak, amely így nem robbant fel. A melléképületben bútorok és felhalmozott hulladék égett.

A közlemény szerint a lángok a melléképülettel egybeépített családi házra a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedtek át. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni – teszik hozzá.

Rovatok