Index Vakbarát Hírportál

Megújul a Szilágyi Erzsébet fasor

2022. február 3., csütörtök 19:40

Március végéig megújítja a budapesti Szilágyi Erzsébet fasor két kerületen is átnyúló, 628 fából álló fasorát a Főkert – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán csütörtökön.

Jelenleg a faápolási feladatokat a Széll Kálmán tértől a Hűvösvölgyi út Budakeszi úti elágazásáig végzik, ahol 367 fa esetében kell beavatkozást végrehajtani.

A bejegyzés szerint a tavaly ősszel és most kivágott összesen 32 fa helyett egy éven belül újakat ültetnek majd. Karácsony Gergely rámutatott, hogy a Szilágyi Erzsébet fasor idős fái a többi városi fához hasonló kihívásokkal küzdenek, ám esetükben extra nehezítő tényező, hogy a környező épületek által kialakított szélcsatornában kell helytállniuk.

Mint írta, ezek miatt sok fa állapota leromlott, különösen a vadgesztenyék szorulnak alapos ápolásra. Szeles időjárás esetén a fasorról sok bejelentést kap a Főkert, letört ágakról, kidőlő fákról, így egyre időszerűbbé vált egy átfogó, egységesen ápolt fasor kialakítása, hogy a kerületi lakosok és az arra közlekedők is biztonságban járhassanak a fák alatt – fogalmazott Karácsony Gergely.

Rovatok