Index Vakbarát Hírportál

Rajzoljon gyíkot!

2022. február 3., csütörtök 20:38

Az év hüllője programhoz kapcsolódva 2022-ben is rajzpályázatot hirdet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya „Alföldi puszták tarka gyíkja” címmel.

Mint azt korábban megírtuk, a 2022-es év hüllőjének Magyarország legkevésbé ismert gyíkját, az alföldi pusztákhoz kötődő homoki gyíkot választotta az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya. A rajzpályázat célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék és megszerettessék a ritkán szem elé kerülő, kevésbé ismert gyíkfajt, valamint hogy felhívják a figyelmet a faj számára otthont adó nyílt homokpusztagyepek fontosságára és sérülékenységére.

Nemcsak az óvodásoktól és általános iskolásoktól várják a rajzokat, hanem középiskolásoknak és felnőtteknek szóló kategória is helyet kapott a pályázatban. Pályázni lehet a homoki gyíkot, ezt a hazánk nyílt homokpusztagyepein élő, különleges színezetű hüllőt ábrázoló alkotásokkal.

A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, lehet grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték vagy ezek ötvözete. A pályázatok beküldési határideje: 2022. április 30. A nyerteseket e-mailben értesítik. 

Rovatok