Index Vakbarát Hírportál

Letiltotta a YouTube az ukrán szakadárok csatornáit

2022. február 4., péntek 10:28

Letiltotta a YouTube a Donyecki Népköztársaság Népi Milícia Tájékoztatási és Igazgatási Minisztériumának csatornáit. Az orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai lakosok és oroszszimpatizánsok által önálló államnak kikiáltott köztársaság szóvivője, Ivan Antipov elmondta, hogy a blokkolást péntek reggel vették észre.

A tájékoztatás szerint amikor megpróbáltak belépni a Tájékoztatási Minisztérium és a DPR Népi Milícia Osztályának oldalaira, azok elérhetetlenek voltak, és megjelenik egy angol nyelvű közlemény, melyben azt írják, hogy a fiókot felfüggesztették a YouTube közösségi irányelveinek megsértése miatt. Ivan Antipov elmondta, hogy a szakértők azt vizsgálják, hogy a Donyecki Népköztársaság milyen további csatornáit blokkolhatták a YouTube-on.

A YouTube magyarázat nélkül eltávolította az ugyancsak oroszszimpatizánsok által önálló államnak kikiáltott Luhanszki Népköztársaság hírcsatornáját, a LuganskInformTsentrt is. Ezenkívül lezárták a Luhanszki Állami Tévé és Rádió Részvénytársaság, valamint a Luhanszki Népköztársaság Népi Milícia sajtószolgálatának fiókját is a YouTube-on – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Rovatok