Index Vakbarát Hírportál

Erős szélre és havazásra is számíthatunk a hétvégén

2022. február 4., péntek 21:39

Az ország számos területén esőre és hóesésre, valamint erős szélre lehet számítani a hétvégén, miközben más területeken huzamosabb időre kisüthet a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megvastagodik a felhőzet, így éjszaka erősen felhős időre van kilátás. Elsősorban a déli határvidéken, valamint az északkeleti megyékben fordulhat elő kisebb csapadék, többnyire eső formájában.

Szombat délelőtt már csökken a felhőzet, és aznap az ország legnagyobb részén napos időre lesz kilátás. A legkevesebb napsütés a délnyugati, déli határvidéken lesz, ahol csupán kora délutántól csökken határozottan a felhőzet. Az északkeleti megyékben pedig gomolyfelhőkre lehet számítani, ott zápor vagy hózápor kialakulhat.

Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Utána azonban szombaton ismét nagy területen megerősödik az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pénteken mínusz 3 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 7 és 12 Celsius-fok között lesz, az északkeleti határvidéken viszont csak 5 fok körüli hőmérséklet várható.

Vasárnap reggel és délelőtt még kisüthet a nap, de napközben északnyugat felől újabb felhők érkeznek. Napközben még nem lesz csapadék, este az északi megyékben kisebb eső, zápor, a hegyekben pedig havas eső, havazás is előfordulhat. A délnyugati szél aznap több helyen is megélénkül, megerősödik majd – közölte a meteorológiai szolgálat.

(Borítókép:  Mónus Márton / MTI)

Rovatok