Index Vakbarát Hírportál

Hétszázmillióért küldött leveleket a kormány

2022. február 4., péntek 17:15

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a gyermekeseknek és nyugdíjasoknak küldött tájékoztató levelekre költött ennyit. A nemzeti konzultáció utáni köszönőlevelek kiküldésére 95 millió forint ment el.

A gyermekesek év eleji szja-visszatérítéséről, valamint a nyugdíj-kiegészítésről és a 13. havi nyugdíjról szóló tájékoztató levelek kiküldésére összesen hétszázmillió forintot költött a kormány. Az ilyen és a nemzeti konzultációs levelekre 2016 óta összesen több mint 11 milliárd forint ment el.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda közzétette tavalyi második féléves szerződéseinek listáját. A kabinetiroda alá tartozik a Kormányzati Tájékoztatási Központ, így a kabinetiroda költései között jelennek meg a kormány intézkedéseinek ismertetésére fordított kiadások.

A második félévben a szerződések adatai szerint kék plakátos hirdetésekre (a jelenleg is látható, a harmadik oltás felvételére és a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampányszöveges hirdetésekre) négy lehívással összesen 24,6 milliárd forintot költöttek – hívja fel a figyelmet a közpénzfigyelő K-Monitor civil szervezet Facebook-oldalán.

Nemzeti konzultációra 1,8 milliárd, a konzultáció utáni köszönőlevél kiküldésére 95 millió forint ment.

A családi adó-visszatérítés miatt a gyerekeseknek szóló levelekre 256 milliót, míg a nyugdíj-kiegészítésről és a 13. havi nyugdíjról tájékoztató levelek novemberi kiküldésére 444 millió forintot költöttek.

A nyugdíjasoknak a Magyar Államkincstár (MÁK) által előállított Jókor című lapra és postázására tavaly szeptemberben és decemberben is 343-343 millió forintot költöttek. 2021 áprilisában is 343 milliót fordítottak erre – írja a Napi.hu.

Rovatok