Index Vakbarát Hírportál

Osváth Zsolt cáfolja, hogy Gattyánék azért ajánlottak volna pénzt, hogy induljon a választáson

2022. február 5., szombat 14:46

Márki-Zay Péter a héten nagyinterjút adott az RTL Híradónak, amelyben többek között arról is beszélt, hogy Gattyán György pénzért vásárol képviselőjelölteket a kampányához. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt állította, Gattyánék Osváth Zsolt influenszert is megkeresték, hogy induljon a jelöltjükként, amiért bármennyit hajlandóak lettek volna fizetni. A youtuber azonban visszautasította a lehetőséget Márki-Zay Péter elmondása szerint.

Megkerestük hát az érintetett feleket, hogy megkérdezzük tőlük, valóban történt-e ilyen. Osváth Zsoltot telefonon értük utol. Az Indexnek elmondta: valóban szó esett arról egy magánbeszélgetés során, hogy Gattyán Györgyék egy ügynökségen keresztül megkeresték őt, de szerinte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje félreértett valamit, ő ugyanis nem mondott olyat, hogy azért ajánlottak volna neki pénzt, hogy induljon az üzletember pártjának színeiben. 

Osváth Zsolt szerint mindössze annyiról volt szó, hogy Gattyánék olyan influenszereket kerestek, akik népszerűsítenék a programjukat. Ő azonban erre is nemet mondott, de felajánlotta, hogy a YouTube-on futó beszélgetős műsorába szívesen meghívja Gattyán Györgyöt, ahogy korábban más politikusokat, közéleti szereplőket.

Nem azért ajánlottak pénzt, hogy lépjek be a pártba, vagy legyek képviselőjelölt. Ilyet nem is tennék soha, egyetlen párt kedvéért sem. Népszerűsítést szerettek volna, ami nálam nem financiális, hanem meggyőződésalapú 

– jelentette ki Osváth Zsolt.

Két héten belül bemutatják a jelöltjeiket Gattyánék

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom alelnöke már kevésbé megengedően fogalmazott Márki-Zay Péter kijelentésével kapcsolatban az Indexnek. Huszár szerint nem először fordul elő, hogy az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje csúsztat, valótlanságot állít velük kapcsolatban. 

A legnagyobb tisztelettel arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy addig terjedjen a szabadsága, ameddig nem sérti más szabadságát. Nagy nyilvánosság előtt tett állítása nem felel meg a valóságnak. Ennek ellenére sok sikert kívánunk Márki-Zay Péternek!

Ahogy azt korábban megírtuk, több ismert személyiség is csatlakozott már a milliárdos üzletember mozgalmához, köztük Détári Lajos világválogatott labdarúgó. Détári az áprilisi országgyűlési választásokon Kőbánya-Kispest körzetében indul majd a Megoldás Mozgalom színeiben. 

Rákérdeztünk hát arra is, Détári kap-e pénzt azért cserébe, hogy megméretteti magát az áprilisi választáson. 

Természetesen nem kell fizetnünk senkinek, így Détári Lajosnak sem. A jelöltjeink mind egyetértenek a mozgalom célkitűzéseivel, meggyőződésből csatlakoztak hozzánk. Détári Lajos világválogatottként egy ország példaképe, és ő szeretne visszaadni annak a körzetnek, amitől olyan sokat kapott 

– mondta el a Megoldás Mozgalom alelnöke. 

Arra a kérdésünkre, hogy mikor mutatják be a többi jelöltjüket, Huszár azt mondta, hogy

két héten belül mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületben induló jelöltjük megismerhető lesz a nyilvánosságban.

(Borítókép: Osváth Zsolt. Fotó: YouTube)

Rovatok