Index Vakbarát Hírportál

Eltévedtek az erdőben, a rendőrség segített az esztergomi családon

2022. február 6., vasárnap 12:47

Ismét túrázókon segítettek, az esztergomi rendőrök ezúttal egy szombathelyi családot vezettek ki az erdőből – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, a rendőrségre 2022. február 5-én 18 óra körül érkezett bejelentés, miszerint három fő eltévedt Dobogókő és Pilismarót között az erődben. A rendőröknek sikerült telefonon felvenni a kapcsolatot a túrázókkal, akik elmondták haladásuk irányát, illetve fényképet is tudtak küldeni a tartózkodási helyükről.

Az esztergomi rendőröknek a képek alapján sikerült behatárolni a feltételezett pozíciójukat. A rendőrök a turistaútvonaltól még két kilométert gyalogoltak, mire sikerült rátalálni a három kirándulóra

írják. A túrázóknál nem volt lámpa, a kijelölt útról pedig feltehetően letértek. Nem könnyítette a dolgukat, hogy az egyik társuk korábban elesett, a térdét fájlalta. A rendőrök őt átkarolva segítették a haladásában, a saras, csúszós talajon. A családot a szolgálati autóba ültették, majd visszavitték őket Dobogókőre a gépkocsijukhoz. A szombathelyi család megköszönte a rendőrök segítségét – zárják a közleményt.

Rovatok