Index Vakbarát Hírportál

Hetvenéves kor fölött is sokan futárkodnak itthon

2022. február 8., kedd 19:12

Megnégyszereződött a rugalmas munkavégzést választó kiszállítók száma az elmúlt két évben

Nem megy ki a divatból a futárkodás, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az előző két évben megnégyszereződött a rugalmas munkavégzést választó foodpandás futárpartnerek száma. A vállalat legtöbb szerződött futárpartnere a 18–29 év közötti korosztályból kerül ki, de széles a skála, hiszen 18 és 74 év között szinte bármilyen korú futár csengethet azoknál, akik ételt, élelmiszert vagy egyéb terméket rendelnek házhoz.

A többség a rugalmasság és a juttatások miatt kezd el házhoz szállítani, de vannak, akiket a sport és a megtett kilométerek, másokat a változatos munkakörnyezet, a közösséghez tartozás vagy a felhasználókkal való kapcsolat motivál 

– véli a cég marketingigazgatója, Blaumann Debóra.

A vállalkozás összeszedte a tavalyi év legextrémebb futársztorijait, amelyekből megtudható, hogy százból egy futár 65 éven felüli, és nyugdíj-kiegészítésként futárkodik. Az idős futárok ráadásul pontosak és megbízhatók.

A legtöbb futár minimum napi negyven kilométert teker vagy vezet, de a napi száz kilométer sem ritka, autóval pedig ennél több is könnyen összejön.

A leggyorsabb rendelést egy zuglói étteremből szállították ki 2021-ben: a futár 184 másodperc után már csengetett is a háznál.

A kiszállítással házhoz vitt rendelések egyébként 2021-ben átlagosan kevesebb mint 31 perc alatt értek célba, a legtöbb címre kiszálló futár összesen 13 211 rendelést kézbesített tavaly, az egy óra alatt teljesített rekord pedig tíz cím volt múlt évben.

Rovatok