Index Vakbarát Hírportál

Idős nők nyakából tépett ki nyakláncot két férfi

2022. február 9., szerda 10:04

Két középkorú férfi négy esetben követett el ékszerrablást: idős nők nyakáról szakítottak le az ékszereket. Az egyik férfi 18 év, a másik 12 év fegyházra számíthat. Összesen 700 ezer forint értékben zsákmányoltak ékszereket.

Fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik idős emberek nyakából téptek ki nyakláncokat. A 30 és a 32 éves férfi 2020-ban négy idős, betegség miatt nehezen közlekedő nőt támadott meg Budapesten.

A két férfi az első három esetben így követte el a bűntettet: 

követték a hazafele tartó idős sértettet, majd míg egyikük megszólította, és egy hirtelen mozdulattal letépte az ékszert a nyakáról, addig a másik a bejárati ajtó őrizte és tartotta nyitva. 

A legidősebb, 81 éves sértett úgy próbálta meg az elkövetőket visszatartani, hogy megragadta az egyik férfit a pólójánál fogva – azonban mindezt hiába, a vádlott ekkor visszalökte, majd társával együtt sietve távozott a helyszínről. 

Az utolsó bűntettnél a támadók az utcán szemelték ki a prédájukat: a boltból hazafelé tartó idős nő nyakából kitépték a nyakláncát, amely azonban kicsúszott a támadó kezéből; a vádlottak ekkor zsákmány nélkül menekültek el.

A közlemény szerint a vádlottak a sértettektől majdnem 700 ezer forint értékben zsákmányoltak ékszereket.

A Budai Központi Kerületi Bíróság rablás és kifosztás miatt fegyházbüntetésre ítélte az elkövetőket: a 30 éves férfi 18 év, a társa pedig 12 év fegyházra számíthat. Emellett vagyonelkobzást is elrendeltek a vádlottakkal szemben. Az ítélet nem jogerős.

(via MTI) 

Rovatok