Index Vakbarát Hírportál

Varga-Damm Andrea ellenzékből előzné Szabó Tímeát Óbudán

2022. február 9., szerda 14:43

Népképviseletről sem a Fidesz, sem a balosok nem beszélnek, csak a saját pártérdekeik kiszolgálásáról – fogalmazott Facebook-oldalára feltöltött videójában Varga-Damm Andrea, aki azt is bejelentette: a 2022-es választáson Budapest 10-es számú országgyűlési egyéni választókerületében kíván elindulni.

A Jobbik volt politikusa, független országgyűlési képviselő és a Reformerek alapítója elmondta: 23 éve szűkebb pátriája az óbudai választókerület, itt kellett megtapasztalnia az elmúlt 23 évben, hogy „fejlődés szinte semmi nem volt”. Varga-Damm Andrea szerint Óbuda „tipikus emblémája annak”, hogy a különböző pártok miként harcolnak egymással, és ennek áldozata a lakosság, valamint a terület.

Azt is elmondta: hosszan gondolkodott azon, hogy elinduljon-e az óbudai választókerületben, de az elmúlt héten azt tapasztalta: az ellenzéki összefogás pártjai között sincs egység.

Ez a választókerület nemcsak az elhanyagoltság emblémája, hanem egyúttal az összellenzék széttartásáé is

– jelentette ki Varga-Damm Andrea. Hozzátette: nincs közös ügy és közös cél az ellenzéki összefogás pártjai között, hogy az óbudai választókerületben valóban fejlődést szolgáló képviselő legyen.

A független országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt négy évben bebizonyította, hogy ő népképviselő.

Budapest 10-es számú országgyűlési egyéni választókerületében, Óbuda-Békásmegyer körzetében a Fidesz–KDNP Bús Balázst indítja, aki 2006 és 2019 között Óbuda polgármestere, 2010 és 2014 között pedig országgyűlési képviselő volt.

Ebben a választókerületben indul Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és parlamenti frakcióvezetője. Jelenleg is ő a terület egyéni országgyűlési képviselője, miután a 2018-as választáson mandátumot szerzett. A tavaly őszi ellenzéki választáson kihívó nélkül nyert, február elején azonban a III. kerületi DK-ból jelentkezett egy rivális induló.

Rózsa László Péter kilépett az ellenzéki pártból, majd közölte: Valódi Demokrata Párt nevű új pártjának színeiben el kíván indulni az óbudai választókerületben.

(Borítókép: Varga-Damm Andrea 2020. március 11-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok