Index Vakbarát Hírportál

Fürjes Balázs lehet, hogy marad a kormányzati szektorban, Orbán Viktor felesége segíti

2022. február 11., péntek 07:46

A baloldali összefogás belviszálya, hogy kizárták az LMP-ből Hajdú Mária XII. kerületi képviselőt, aki nyilvánosan kifogásolta, hogy Hajnal Miklósnak, a baloldal képviselőjelöltjének nincsen diplomája.

Erről is beszélt a 168 órának adott interjújában Fürjes Balázs államtitkár a szombaton kezdődő választási kampány miatt. Hajdú egyébként Fürjest „Orbán Viktor fő építőmestereként említi, akit a kormánypárt betonozó brigádja indít Hegyvidéken”. Az érintett erre reagálva úgy fogalmazott, hogy szólásszabadság van, személyesen pedig annak örül, hogy dolgozhat a Városmajor megújításán, a Széllkapu park létrehozásán, és annak, hogy zöldebb lett Buda.

Azt még nem tudja, hogy ki lesz a vitapartnere, de kész bárkivel leülni a televíziók kamerája elé. Már fel is kérte a vita moderálására Gundel Takács Gábort. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a választások után marad a kormányzati szektorban és folytatja azt a támogató-, együttműködő munkát, amit megkezdett Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel, de fenntartja a kooperációt más, jelenleg ellenzéki kerületvezetőkkel is.

A kampánynyitány előtt Orbán Viktorral a jövőbeni lehetséges kormányzati segítségről már tárgyalt. A II. és a XII. kerületben készített kérdőíves felmérés alapján ilyen támogatandó projekt lehet a Városmajor zöldterületeinek további növelése, a Kapás utcai és a Kútvölgyi-szakrendelő megújítása, vagy a Szent János Kórház további korszerűsítése. 

Fürjes Balázs kerületi kampányát a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó is segíti, önkéntesként részt vesz az aláírásgyűjtésben és a háttérmunkákban.

(Borítókép: Fürjes Balázs 2020. október 1-jén. Fotó: Trenka Attila / Index)

Rovatok