Index Vakbarát Hírportál

Kampányba kezd a kormány

2022. február 11., péntek 20:28

Április 3-án, az országgyűlési választásokkal együtt tartják a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást is. Hamarosan indul a kabinet kampánya.

Áder János az országgyűlési választások mellett a kormány gyermekvédelmi népszavazását is április 3-ára írta ki. Az alábbi kérdésekről dönthetünk:

A kormány tájékoztató akciót indít a népszavazásról – olvasható Magyarország Kormánya Facebook-oldalon.

Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivistacsoportoké. Számos európai kormány úgy hozott döntéseket ezen a téren, hogy nem kérte ki az állampolgárok véleményét. A magyar kormány biztosítja ezt a lehetőséget. A népszavazáson való részvétellel kiállhatunk a gyermekvédelmi törvény, így gyermekeink védelme mellett. Ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a referendumon

– hangsúlyozzák a posztban, hozzátéve: a tájékoztató akció a hagyományos felületek mellett online is zajlik majd, rövidesen tájékoztató honlap indul.

Az ellenzék is népszavazást szeretne

Az egyesült ellenzék a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbításáról tartana referendumot. Kérdésenként 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze, de ahogy korábbi cikkünkben részleteztük, ahhoz túl későn adták le az íveket, hogy április 3-án ez a népszavazás is megtartható legyen.

Rovatok