Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan jön a melegedés, aztán elázunk

2022. február 12., szombat 17:20

A vasárnapi időjárás lemásolja a szombatit.

Szombat este túlnyomóan derült idő várható, és csapadék sem valószínű. Helyenként azonban párássá válhat a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, a Kisalföldön, illetve Sopron környékén lehetnek élénk széllökések. A hőmérséklet hajnalban többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a fagyzugokban akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Vasárnap reggel a Dunántúlon derült, napos időre lehet számítani. A Dunától keletre a délutáni óráktól több helyen megnövekszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem várható. A szelet főként a Duna–Tisza közén és az Észak-Dunántúlon sokfelé élénk, Sopron környékén erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Magyarország területére nem érkezik időjárási front, így a frontokra érzékenyeknek nem kell tünetektől tartaniuk.

Vasárnap még a maihoz hasonló maximumokra számíthatunk, de hétfőtől melegedés kezdődik. Ezzel együtt viszont a jövő héten több alkalommal kell esőre, záporra számítani – derül ki a meteorológiai szolgálat oldalán látható videóból. 

(Borítókép: A Thúry-vár négy saroktornyos épülete Várpalota központjában. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok