Index Vakbarát Hírportál

Nagyot robbantott a csatatéren Fürjes Balázs, a szükséges aláírások többszörösét zsebelte be

2022. február 12., szombat 12:59 | aznap frissítve

Az indulásra lehetőséget adó 500 aláírást bőven meghaladó, több mint 1500 aláírást gyűjtött össze szombaton Fürjes Balázs, ezzel biztossá vált a jelöltség Budapest 3-as számú választókerület Fidesz-KDNP-s politikusának. Fürjes ezt a közösségi oldalán jelentette be.

A szükséges aláírás többszöröse gyűlt össze ma délelőtt, biztos a jelöltség. Köszönöm a budai választók támogatását, a sok-sok 2. kerületi és 12. kerületi lakos aláírását a Széll Kálmán téren, a Fény utcai piacnál, a Lövőház utcában, a Városháza téren és a többi standunknál! Különösen is a Keleti Károly utcában, ahol első otthonunk volt! Az aláírásgyűjtést folytatjuk, mert mindenki támogatása fontos, minden aláírás egy találkozás és alkalom a véleménycserére!

– írta a Facebookon. 

A jelöltek egészen február 25-én, pénteken 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat. A leadott íveket az adatokkal és aláírásokkal az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda három napon belül ellenőrzi. részletes választási menetrendről ebben a cikkünkben írtunk, mi minden vár még ránk az április 3-ig következő 50 napban. 

Csatatér

Mint ismert, Budapest 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében (részben II. kerület, a XII. kerület, Hegyvidék a székhelye) a Fidesz–KDNP jelöltje, Fürjes Balázs és a momentumos Hajnal Miklós mérkőzhet meg a választáson. Csatatér című blogunkban részletesen is írtunk már erről a választókerületről és a jelöltjeiről. A kormányoldalnak reális esélye van arra, hogy választást nyerjen itt áprilisban. 2018-ban a Fidesz–KDNP színeiben Gulyás Gergely nyert mandátumot 23 173 szavazattal (42, 71 százalékkal). A DK akkori jelöltje, Bauer Tamás a második helyen végzett, 21 176 szavazatot (39,03 százalékot) kapott.

A momentumos Hajnal Miklóst a hatpárti ellenzék támogatja a választáson, a politikus hivatalos Facebook-oldalán jelentette be szombaton kora délután, hogy összegyűjtötte a szükséges 500 ajánlást Budán, hogy hivatalosan ő is rajtvonalhoz állhasson az április 3-i országgyűlési választáson mint mint II. – XII. kerület országgyűlési képviselőjelöltje. 

A választókerületi izgalmakat fokozhatja, hogy az LMP XII. kerületi önkormányzati képviselője, Hajdu Mária elhagyta pártját, és elindul az országgyűlési választáson. Az ügy előzménye, hogy a politikus nyilvánosan rákérdezett, „vezet-e a közös ellenzéki út egy, a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé”. Hajdu Mária arra utalt, hogy a momentumos politikus korábban közgazdásznak nevezte magát, noha erről nincs diplomája. Két nappal később Hajdu Mária tagságát felfüggesztette az LMP.

Elstartolt a kampány, gyűlnek az aláírások – kövesse a fejleményeket percről percre az Indexen!

Rovatok