Index Vakbarát Hírportál

Egy 12 és egy 14 éves lány rabolt ki egy külföldit egy V. kerületi gyorsétteremben

2022. február 12., szombat 06:21

Gyorsétteremben rabolt ki egy 12 és egy 14 éves lány egy külföldit. Az ügyészség indítványozza a javítóintézet alkalmazását és fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását velük szemben – írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az elkövetéskor 12 és 14 éves lányok 2018 őszén az esti órákban erőszakkal szereztek meg egy mobiltelefont. Az V. kerületben, egy gyorsétteremben a 14 éves lány az egyik pénztárnál várakozó olasz állampolgárhoz lépett és angolul megkérdezte az időt. A sértett megmutatta a karóráját, azonban a vádlott közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A sértett a kérésre elővette zsebéből a mobiltelefonját, majd azt felmutatta, mire a fiatalkorú a készüléket ki akarta csavarni a kezéből. Ezután a 12 éves lány is odalépett, aki szintén ki akarta venni a telefont a kezéből.

Mivel ez nem sikerült, együtt egy közeli oszlophoz nyomták a sértettet, akinek a nyakát a 14 éves fiatal elkezdte szorongatni. A lányok végül megszerezték a telefont, amellyel a 14 éves lány kiszaladt az étteremből, a sértett pedig követte. A 12 éves elkövető a kijáratnál a megtámadott pulóverének nyakát megfogta, ezzel visszatartva őt. A külföldi kiabálására az üzletben tartózkodó barátai figyeltek fel, és a 14 éves lány után futottak, aki az elorzott telefont a földre dobta.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a két lány ellen, társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt. Az ügyészség a fiatalabb lány javítóintézeti nevelésének elrendelését és társa fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélését indítványozza.

Az esetet videóra vette az üzlet kamerája.

Rovatok