Index Vakbarát Hírportál

Halálos gázolása utáni vállalhatatlan kommentjei miatt visszalép az egyik ellenzéki képviselőjelölt

2022. február 14., hétfő 16:49

Visszalép a jelöltségtől Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzéki összefogás Pest megyei 10-es választókerületének képviselőjelöltje.

Gér Mihály hat évvel ezelőtt az Andrássy úton elgázolt egy fiatal párt, a balesetben a fiú meghalt, a lány pedig súlyosan megsérült. A balesetben az ellenzéki jelölt ugyan vétlen volt – a pár piros lámpánál szaladt ki az útra –, de a baleset után egy zárt Facebook-csoportban vállalhatatlan stílusban írt az esetről Gér. írta meg a Bennfentes nevű oldal.

Gér Mihály egyebek mellett olyanokat írt ebben a csoportban a baleset után, mint „na, ki ölt ma embert… részegen ne rohanjatok piroson elém légyszi”, vagy hogy „ráadásul a kocsim is csupa velő meg haj. Tök undi”, a „csajt is megnyomorítottam”

A politikus most Facebookon azt írta, hogy hat évvel ezelőtt baleset részese volt, vétlenségét jogerős bírósági ítélet mondta ki. Azonban hétfőn nyilvánosságra került egy privát csoportba írt üzenete, amelyet közvetlenül a baleset után, állítása szerint sokkhatás alatt írt. 

Mint írta, szavaiért ugyanott bocsánatot kért, be kell látnia: kampányának folytatása súlyos terhet róna rá, a pártjára és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépett.

Gér Mihály Karácsony Gergely pártjának, a Párbeszédnek a politikusa. Gér Mihály ellenzéki képviselőjelöltként Pest megye 10-es, monori központú választókerületében indult. A Telex úgy tudja, hogy Gér Mihály összegyűjtötte, de egyelőre még nem adta le az ajánlásokat a helyi választási bizottságnál, legalábbis hivatalosan még nem rögzítették. Az ellenzéki előválasztáson Gér a DK és a Liberálisok jelöltjét, Magdics Mátét győzte le. 

A monori választókerületben a fideszes induló Pogácsás Tibor, aki 2018-ban 52 százalékkal nyert mandátumot. 

Akárkit indít az ellenzék Gér Mihály helyett, annak február 25-ig kell majd összegyűjtenie és leadnia a minimum ötszáz ajánló aláírást. 


Az Index kereste a Párbeszéd és az ellenzéki együttműködés sajtóosztályát, hogy mikor, milyen szempontok alapján döntenek új jelöltről. Szintén megkérdeztük, hogy elképzelhető-e, hogy az előválasztáson vesztes Magdics Mátét indítsák Gér Mihály helyett. 

(Borítókép. Gér Mihály / Facebook)

Rovatok