Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Lakatos András volt szocialista képviselő

2022. február 14., hétfő 21:40

Lakatos András 1994–2002 között volt országgyűlési képviselő. Tagja volt a mezőgazdasági bizottságnak, valamint a Magyar–Orosz Parlamentközi Vegyesbizottság magyar albizottságának is.

Meghalt Lakatos András egykori MSZP-s országgyűlési képviselő – közölte a párt a Facebookon.

1994–2002 között volt országgyűlési képviselő. A mezőgazdasági bizottságnak, valamint a Magyar–Orosz Parlamentközi Vegyesbizottság magyar albizottságának is tagja volt.

A képviselő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mezőgazdaságával és az élelmiszeripar fejlesztésével foglalkozott. Fontos szerepe volt a 80-as évek ipartelepítésében és a 90-es években az előcsatlakozási alap felhasználásának tervezésében.

Lakatos András 1944-ben született Mezőladányban. Elismert görögkatolikus, mezőgazdasági vállalkozó családból származik.

A középiskolát Mátészalkán végezte. 1967-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett. 1967-től 14 évig a Nyírtasi Dózsa Tsz-ben dolgozott ágazatvezetői, agronómus, elnöki beosztásban.

1981–89 között a Szabolcs-Szatmár Megyei Tanács elnökhelyettese. Ebben a beosztásában a megye gazdaságáért, a mezőgazdaság fejlesztéséért, a falvakban élők jobb életkörülményeiért dolgozott. Ez volt az az időszak a megye életében, amikor az alma, a burgonya és a zöldségfélék biztos és jó jövedelmet biztosítottak a falvak lakóinak.

1989-től a Dohányfermentáló igazgatója, 1992-től a Hungarotabak nyíregyházi kirendeltségének vezetője, 1998-tól a Szabolcs Gabona Rt. felügyelőbizottságának elnöke, szaktanácsadója volt. 1990–től 1995-ig a Mezőgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Munka mellett növényvédelmi szakmérnöki, vállalkozói és innovációsmenedzser-képesítést szerzett.

Rovatok