Index Vakbarát Hírportál

Kiszámíthatatlan robbanásveszély miatt vontak ki a forgalomból pirotechnikai eszközöket

2022. február 15., kedd 19:19

A termékek elműködtetésekor váratlan detonációra, valamint ezzel járó égési sérülésekre és látáskárosodásra figyelmeztet a fogyasztóvédelem.

A Roman Candle 30 nevű és F2 kategóriájú, a Faram Fireworks márkájú és 52110 – U5010 –CAT.F2 típusú, kínai gyártmányú pirotechnikai eszköz (házi tűzijáték), valamint a Beijing Celebration Crackers nevű, F2 kategóriájú és a Salon Roger Fireworks márkájú és T803B – 12055 - CAT.F2, szintén Kínában gyártott pirotechnikai eszköz nem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak és az Európai Szabványnak sem. 

A hatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy a Roman Candle 30 nevű termék elműködtetésekor előfordulhat, hogy váratlanul felrobban – ez égési sérüléseket és látáskárosodást okozhat. Ezenfelül a Beijing Celebration Crackers nevű termék elműködtetésekor a hangnyomásszint túl magas, ami halláskárosodást okozhat.

A termékek veszélyességét Belgiumból jelentették, ezt a magyar hatóságok továbbították a hazai fogyasztóknak. Mindezek miatt a tűzijátékok forgalmazását betiltották, aki ilyet vásárolt, semmiképpen ne használja.

(police.hu)

Rovatok