Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön érkezik a brazil államfő, változik a forgalom Budapesten

2022. február 16., szerda 18:55

Delegációk közlekedése miatt időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani csütörtökön a fővárosban, a korlátozások a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatait is érintik.

A BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hatóságok több, elsősorban belvárosi forgalmas útvonalat és csomópontot időszakosan lezárhatnak, a közlekedést rövid időre megállíthatják. Emiatt csütörtökön napközben hosszabb menetidőre kell számítani a BKK járatain is – írták.

Hozzátették: az aktuális közúti és közösségi közlekedési változásokról friss információ a BKK Info honlapján és Facebook-oldalán található. A BKK honlapján azt írják, csütörtökön hatósági zár miatt 11 órától nem közlekedik a teljes vonalon a Sikló. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a VI. kerületben a delegáció miatt ideiglenes forgalmirend-változás lép életbe. Ennek értelmében február 17-én reggel 6 órától este 8 óráig tilos lesz megállni az Andrássy út páros oldali szervizútján az Izabella utca és a Csengery utca között, valamint a Csengery utca mindkét oldalán az Andrássy út és az Aradi utca között.

Mint korábban megírtuk, csütörtökön látogat Budapestre először a brazil államfő, Jair Bolsorano, hogy tárgyalásokat folytasson Orbán Viktor miniszterelnökkel. A brazil politikus a tervek szerint először a Hősök terén koszorúz, majd Áder János fogadja őt a Sándor-palotában. Jair Bolsorano végül a Karmelita kolostor vendége lesz, ahol Orbán Viktorral folytat tárgyalásokat. 

Rovatok