Index Vakbarát Hírportál

Két holttestet találtak Gattyán György pártjának aláírásgyűjtő sátrában a Deák téren

2022. február 16., szerda 09:26 | aznap frissítve

Feltehetően szén-monoxid-mérgezés végezhetett két fiatal biztonsági őrrel. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben nyomozást rendelt el a rendőrség.

Szén-monoxid-mérgezés miatt veszíthette életét két ember az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátorban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A két fiatal biztonsági őr halálát az elsődleges adatok szerint egy gázzal működő fűtőberendezés miatt szén-monoxid-mérgezés okozhatta. Holttestüket szerda reggel, nyolc óra előtt találták meg a sátorban.

Nyomozás indult

A Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszíni szemlét tartott, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják.

A rendőrség nem sokkal dél után újabb közleményt adott ki, melyben jelezték: a tragédia valamennyi körülményének tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, szakértők bevonásával rendelt el nyomozást.

A Megoldás Mozgalom gyászol

„Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában” – írta az Index megkeresésére válaszul a Megoldás Mozgalom (MEMO).

A párt továbbá arról tájékoztatott: a terület éjszakai őrzésével megbízott alvállalkozó, külsős őrző-védő cég két alkalmazottja – feltehetőleg – szén-monoxid mérgezésben elhunyt.

További részletek sajnos nem állnak rendelkezésünkre, a rendőrség megkezdte a tragédia okainak kivizsgálását! A Megoldás Mozgalom mindenben segíti a nyomozást, együttműködünk a rendőrséggel. A MEMO – amint lehetséges – a gyászoló családokkal megpróbálja felvenni a kapcsolatot, támogatásunkról biztosítjuk őket. A Deák téren bizonytalan ideig felfüggesztjük az aláírások gyűjtését. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családoknak!

– közölte a MEMO.

(Borítókép:  Bűnügyi helyszínelők és mentők az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr. Fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok