Index Vakbarát Hírportál

Nyolcmillió forint ütheti a markát, amennyiben fiatal és vállalkozó szellemű

2022. február 16., szerda 21:11

Lehetőség nyílt a fiatal tehetségeknek, hogy megmutassák, mire képesek: nyolcmillió forint ütheti a markukat olyan fiatal vállalkozó szellemű egyéneknek, akik bejutnak, majd megnyerik a Start ösztöndíjprogramot. A jelentkezést április 1-ig kell benyújtani egy üzleti tervvel, illetve egy kétperces bemutatkozó videóval.

Elindult a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup-ötleteit támogatja. A programban a pénzügyi támogatás mellett hét hónapos képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra – közölte a Nemzeti Tehetség Központ az MTI-vel.

Három témakörben várja a jelentkezéseket programjára a Nemzeti Tehetség Központ és szakmai partnere, a Design Terminal: 

Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet. A programba összesen 20 pályázó kerül be. A programba bejutott ötletgazdák fejenként bruttó 3 millió forint kezdőtőkét kapnak zsebhez. A két hónapos folyamatot záró eseményen két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

Az ösztöndíjprogramra április 1-ig lehet benyújtani a pályázatokat: egy üzleti koncepcióban kidolgozott ötletet és egy kétperces videót kell készíteni, amelyben a jelentkezők bemutatják eddigi szakmai útjukat és jövőbeli céljukat.

Rovatok