Index Vakbarát Hírportál

Faággal, vízmértékkel és ágvágóval bántalmazta barátnőjét, vádat emeltek ellene

2022. február 16., szerda 16:24

Napokon át nem csak otthonában, hanem az utcán is bántalmazta élettársát egy férfi. A Fonyódi Járási Ügyészség testi sértés és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat ellen.

A vádiratból kiderült, hogy a büntetlen előéletű férfi 2017 óta élettársa a nőnek, azonban a kapcsolatuk kölcsönös féltékenység miatt annyira megromlott, hogy a nő 2021 augusztusában hazaköltözött szüleihez.

A férfi pár nap múlva meggyőzte volt párját, hogy menjen vissza hozzá, a visszaköltözés azonban nem alakult jól, továbbra is veszekedtek, de a vádlott már nem csak verbálisan bántalmazta, hanem öt napon át többször megverte a nőt. A férfi élettársa a napokon át tartó bántalmazás alatt legalább 34 rendbeli, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el. Az elkövető nem csak ököllel, rúgásokkal, hanem eszközökkel – faág, vízmérték, ágvágó – is bántalmazta.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában 3 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Rovatok