Index Vakbarát Hírportál

Kilincsen hagyott DNS-minta buktatta le a 12 éves ügy gyilkosát

2022. február 17., csütörtök 05:57

Rendőrkézre került a gyilkos, aki tizenkét évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolt egy idős férfit Máriapócson. A férfi miután elvesztette minden pénzét, a kocsmából hazafele tért be a sértetthez, akit a saját riasztópisztolyával vert agyon.

Tizenkét évvel ezelőtt holtan találtak rá szerettei egy nyugdíjas férfira a  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson, megölték – közölte az RTL. Az üggyel kapcsolatban nyomozás indult, egy tucatnyi embert hallgattak ki, és még egy egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek a rendőrök, de a gyilkos nem lett meg – végül a vizsgálatot felfüggesztették. 

A rendőrség 2 éve vette elő újra az aktát, miután a gyanú egy elítéltre terelődött, akit korábban tanúként hallgattak ki a gyilkosság miatt: a férfi az ügy vádlottja lett, ugyanis a ház belső kilincsén rögzítették a DNS-mintáját. 

Az özvegy férfi és gyilkosa egyébként ismerte egymást, gyakran együtt voltak egy helyi italozóban. Aznap este is így történt, a vádlott azonban elverte minden pénzét kártyázáson, így hazafelé úgy döntött, megáll a sértettnél, ahol a kapu nyitva volt, majd betört hozzá a pénzéért. 

A szúnyoghálót felhasítva nyitotta ki a bukóablakot, amikor betért a férfi hálószobájába, az idős férfi egy riasztópisztolyt húzott elő; azonban a vádlott kicsavarta a kezéből és azzal verte agyon. 

A férfi májusban szabadult volna a börtönből 7 éves fegyházbüntetés után, de nem engedték el. Bár jelenleg mindent tagad, ha bűnösnek találják, lehet, hogy sohasem szabadulhat ki újra. 

Rovatok