Index Vakbarát Hírportál

Nyomkövetővel a lábán akart rabolni Budapesten, letartóztatták

2022. február 17., csütörtök 12:55

Az 51 éves támadó, akivel szemben már kétszer is vádat emeltek, legutóbb egy nő mobilját akarta elvenni egy budapesti villamosmegállóban, akit többször nagy erővel arcon és fejen ütött, majd a helyszínre érő egyenruhások vetettek véget az erőszaknak.

A hatóságok jól ismerik S. Gábort, aki korábban életveszélyes sérülést okozott egy személynek, amikor 2019. július 6-án este egy X. kerület, Hungária körúton lévő dohánybolt előtt italozott. A sértett is alkoholt fogyasztott az üzletnél, többször is visszament a dohányboltba sört venni. Az utolsó ilyen alkalommal az eladó közölte vele, hogy lezárta a kasszát, ezért már nem tudja kiszolgálni, amit az ittas állapotban lévő férfi sérelmezett, ezért össze is szólalkozott az eladóval, de aztán önként távozott a dohányboltból. Ekkor az 51 éves férfi a bolt előtt odalépett az elégedetlenkedőhöz, és az eladóval történt szóváltása miatt megjegyzést tett neki, majd rátámadt. 

Előbb megütötte őt, aki ettől a földre esett, majd a támadó nagy erővel rugdosni kezdte a fekvő személyt, legalább egyszer fejbe is rúgta.

A további bántalmazást az ott tartózkodó más személyek akadályozták meg, akik lefogták a vádlottat, aki ezt követően elhagyta a helyszínt.

Ezután ugyanannál az üzletnél ismét életveszélyes sérülést okozott a férfi, amikor 2020. május 19-én együtt italozott egy ismerősével, aki a vádlott szerint rossz minőségű italt hozott neki a boltból. Nemtetszését ezúttal is erőszakkal fejezte ki, és nagy erővel, ököllel megütötte a másik férfit az arcán, aki az ütés következtében hanyatt esett, fejét tompítás nélkül a járdába ütve eszméletét vesztette. A sértett súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett, hozzá egy járókelő hívott mentőt, a történteket egy térfigyelő kamera is rögzítette.

Az Index is beszámolt róla, hogy a visszaeső 2022. február 7-én késő este a VIII. kerület, Kőbányai út – Könyves Kálmán körút villamosmegállóban odalépett egy 43 éves nőhöz, aki tőle korábban útbaigazítást kért, és a nő kezében levő mobiltelefont követelte. Az asszony nem adta a telefonját, amelyet S. Gábor megpróbált kivenni a kezéből, a nő azonban erősen szorította, ezért a gyanúsított őt ököllel többször nagy erővel arcon és fejen ütötte. A megtámadott az ütések hatására a földre esett, a telefont azonban továbbra is erősen markolta. A férfi még ekkor is megpróbálta elvenni tőle azt, ezért a földön fekvő nőt még többször megütötte. Az elkövető a bántalmazást a helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta abba.  

A nő a támadás következtében súlyos sérüléseket, köztük orrcsont- és arccsonttörést szenvedett. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség mindezek alapján indítványt tett a férfi letartóztatására, amit a bíróság elrendelt. A letartóztatásról rendelkező végzés végleges. 

(Ügyészség)

Rovatok