Index Vakbarát Hírportál

Tizenöt méter mély kútból húztak ki egy gyermeket a tűzoltók

2022. február 17., csütörtök 09:09

Egy Fejér megyei családi ház udvarán játszott az a kisfiú, aki beleesett a használaton kívüli vízlelőbe. A katasztrófavédők egy mentőkötéllel jutottak le hozzá, majd az egyik lánglovag magához ölelve hozta fel a felszínre a sérültet.

Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, Zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négyéves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, és felhoztuk 

– írják a tűzoltók a Facebook-oldalukon. 

A lánglovagokat nagyon megviselte a gyermek esete, ezért külön kérték a bejegyzésükben, hogy tartózkodjanak az emberek a rosszízű kommentektől és inkább közösen kívánjanak jobbulást a kisfiúnak.

A posztban kifejtik, hogy egy használaton kívüli gyűrűs kútba esett a kisfiú egy családi ház udvarán szerdán délután a Fejér megyei Előszálláson. A kútban víz nem volt, nyílását egy borostyánbokor nőtte be. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a borostyán gyökérzetét fokozatosan tépték fel, ügyelve arra, hogy a bokor ágai ne hulljanak a négyéves gyermekre, akivel folyamatosan beszélgettek a mentésben résztvevők. 

A tizenöt méter mélyen lévő gyermekhez mentőkötéllel – kötélbiztosítás mellett – egy tűzoltó ereszkedett le, aki a mentőszolgálattal történt egyeztetés után, karjában tartva, magához ölelve hozta fel a felszínre a fiút,

akit szintén a tűzoltók emeltek ki a kútnyílásból. A gyermeket súlyos sérültként mentőhelikopter szállította kórházba. 

(Katasztrófavédelem)

Rovatok