Index Vakbarát Hírportál

Szemétből kiszedett dobozokból és poharakból szolgálták ki a nézőket több vidéki moziban

2022. február 19., szombat 09:31

A mozis cég egyelőre nem tud ilyenről.

Sajtóinformációk szerint a szemetesből visszaszedett popcornos és nachosos dobozokból, illetve poharakból szolgálták ki a nézőket a Miskolc Pláza mozijában a diákmunkán részt vevő fiatalok.

A büfések a dobozokat és az üdítős poharakat ezután kimosták és újratöltötték, majd megtisztított állapotban adták el a termékeket a gyanútlan vevőknek. A mozihoz tartozó büfé üzemeltetőjének az eladott műanyag tartók, valamint a papírpoharak után kellett csak elszámolniuk a csalóknak.

A Blikk úgy tudja, az ország más városaiban is hasonlóan járhattak el a mozis büfé eladói. Az érintetteket végül a plázákban lévő kamerák buktatták le.

Miután lebuktak, rendőrségi eljárás indult az ügyben, melyben csalás miatt folyik nyomozás. A lap információi szerint van olyan város, ahol befejeződött a nyomozás, ott a vétkesek ügyészségi megrovást kaptak. 

Mivel az okozott kár eloszlik az elkövetők között, egy emberre nagyjából 100–200 ezer forintnyi károkozás jut, az üzemeltetőt azonban így is több millióval károsíthatták meg. 

A cikk szerint a miskolci ügyben még tart az eljárás, az egyik érintett ráadásul beismerő vallomást tett és bocsánatot is kért. A fiatalember ügyvédje elmondta: védence felajánlotta, hogy megtéríti az okozott kárt az üzemeltetőnek, amit nem fogadtak el.

Miskolcon ugyanakkor nem csak a fentebb említett módon csaltak a mozi büféjében. A teljes árú termékeket, mint például a kóla vagy a popcorn, akciós menüként ütötték fel a gépbe, az árkülönbözetet pedig eltették.

A Blikk az eset miatt megkereste a Cinema City sajtóosztályát is. A cég azt közölte: semmilyen ilyen jellegű eljárás nincs folyamatban.

(Borítókép: Képünk illusztráció. Fotó: Kaszás Tamás / Dívány)

Rovatok