Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn még lehet jelentkezni egyetemre

2022. február 20., vasárnap 07:25 | aznap frissítve

Az Oktatási Hivatal (OH) egy nappal, február 21-ig meghosszabbítja a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítési határidejét.

Külső szolgáltatói hiba miatt február 18-án 14 órától február 19-én 3:35-ig a hivatal honlapjai és számos szolgáltatása nem volt elérhető, így nem volt lehetőség a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítésére sem.

A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva az OH 2022. február 21-én éjfélig meghosszabbította az ügyintézési határidőt – közölte honlapján a hivatal.

Legkésőbb hétfőn éjfélig kell hitelesíteni a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezéseket. A hitelesítés Ügyfélkapun elektronikusan és postai levélben is intézhető. Utóbbi esetben az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot kell aláríni és február 21-ig az Oktatási Hivatal címére postázni (1380 Budapest, Pf. 1190). További információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatók. A hitelesítés akkor sikeres, ha a jelentkező e-mailben visszajelzést kap, illetve az E-felvételi felületén is megjelenik a hitelesített státusz – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-t.

Hankó Balázs helyettes államtitkár közölte: idén több mint 1000 milliárd forintot fordítanak a magyar egyetemek működésére és fejlesztésére, a következő években pedig 2700 milliárd forint jut felsőoktatási fejlesztésekre.

Mint azt korábban megírtuk, pénteken nem csak a felsőoktatási jelentkezéseket hátráltatta technikai hiba. A középiskolai feliratkozások sem működtek a honlapon keresztül, azokat három nappal, szintén február 21-ig hosszabbították meg.

(Borítókép:  Előadás a Semmelweis Egyetem (SE) Elméleti Orvostudományi Központban a IX. kerületi Tûzoltó utcában 2019. november 6-án.  Fotó:  Mohai Balázs / MTI)

Rovatok